nieuwsbrief
aanmelden
cursusdata
contact

Het team

 

 

 

Ingrid Damen

 

Sinds 2002 ben ik met hart en ziel verloskundige. Na mijn afstuderen heb ik waargenomen in Breda om in 2004 definitief mijn bestemming te vinden in deze praktijk. Ik werd toen samen met Merlijn en Yvonne mede-eigenaar van De Moriaen. Alle aspecten van mijn beroep vind ik leuk, maar het mooiste en dankbaarste blijft het begeleiden van bevallingen. Het onvoorspelbare van dit vak blijft me trekken. 's Morgens weet je niet wat de rest van de dag en/of nacht gaat brengen. Improviseren, zorgen dat alles loopt zonder dat jullie, mijn cliënten, merken dat het hectisch is, dat vind ik een uitdaging. Iedereen dezelfde aandacht, iedereen blij met de zorg die ik geef, dat maakt mijn dag en/of nacht goed. Ook de fijne samenwerking met mijn collega-verloskundigen heeft een groot aandeel van mijn plezier in dit mooie vak. Samen de best mogelijke omstandigheden voor onze mensen organiseren, daar word ik blij van. Dit mooie en belangrijke moment in het leven van jonge ouders te mogen begeleiden is een cadeautje, elke keer weer. Dit wonder went nooit, dat zie ik elke dag en voel ik als ik aan mijn eigen kinderen denk.

 

 

 

Merlijn de Boer

 

Trots ben ik op DE verloskundigenpraktijk van Geertruidenberg e.o. Soms geloof ik bijna niet dat we deze praktijk met onze eigen handen hebben opgebouwd. In 1993 werd dit ei bevrucht en kijk eens wat een mooie volwassen praktijk daar anno nu uit gegroeid is! Samen met Yvonne en later ook met Ingrid had ik een droom en die droom is behoorlijk waar geworden. Een mooie praktijk, eigen zwangerschapscursussen, een steengoede website, eigen cursus- en trainingscentrum voor kraamverzorgenden, een eigen zelfsturend kraamzorgteam gekoppeld aan de praktijk, het waren ooit dromen maar zijn inmiddels een prachtige werkelijkheid. In de loop der jaren heb ik mij naast mijn werk als verloskundige ook bekwaamd in het draaien van kinderen van stuit- naar hoofdligging (versiekundige). Door mijn ervaring in dit mooie vak merk ik dat ik steeds wijzer wordt. Ik kan veel betekenen in de emotionele en sociale begeleiding van jonge mensen die op het punt staan een grote levensgebeurtenis mee te maken. Mijn levenswijsheid helpt me daarbij en zet ik graag in. Dat maakt mijn vak boeiend en betekenisvol. Ook het doorgeven van kennis aan kraamverzorgenden en studentverloskundigen inspireert me en maakt dat ik nog lang niet klaar ben met dromen en deze tot werkelijkheid maken. Groeien tot je dromen bloeien, dat is mijn motto.

 

 

 

Eefje Willekes

 

Als student liep ik stage in deze praktijk en merkte al snel dat de werkwijze, filosofie en visie van De Moriaen de mijne was. Na mijn afstuderen in 2011 heb ik door het hele land gewerkt als verloskundige. In zeer verschillende gemeenten met zeer verschillende mensen. Dat heeft mij veel geleerd en ervaring gebracht. Toch bleef ik vaak terug denken aan Geertruidenberg..... En toen op een dag, was daar een plekje voor mij! Met beide handen heb ik deze kans gegrepen en sinds april 2014 mag ik een van jullie verloskundigen zijn. Dat doe ik met heel veel passie en liefde voor dit vak. Mijn cliënten sta ik met raad en daad bij. Nog elke dag sta ik stil bij het feit dat ik het mooiste vak van de wereld mag uitoefenen en ben blij dat ik dat in de beste praktijk van Brabant mag doen. Ik ben naast verloskundige ook echografiste en geef les aan kraamverzorgenden. Wat ik ook heel leuk vind is het verzorgen van de voorlichtingsavonden voor zwangeren, zodat "mijn" vrouwen zo goed mogelijk voorbereid aan die vermoeiende maar verlossende klus kunnen beginnen. Thuis of in het ziekenhuis, ik sta klaar om jullie te helpen.

 

 

 

Yvonne Bakker

 

Na mijn opleiding tot verpleegkundige, ben ik in 1989 aan de opleiding tot verloskundige begonnen. Daar heb ik Merlijn ontmoet en vanaf jaar 1 was duidelijk dat wij samen een verloskundigenpraktijk zouden starten in een gebied waar toen nog geen verloskundigen waren. In 1993 hebben wij onze verloskundigenpraktijk De Moriaen geopend . Ik hou van mijn beroep, ik coach en begeleid zwangeren en barenden graag door deze speciale levensfase heen. Altijd vanuit de visie dat zwangerschap en bevallen unieke, maar in principe normale mijlpalen zijn. Waar jij als vrouw voor gemaakt en dus als geen ander toe in staat bent. Ik geloof in de kracht van vrouwen en stimuleer van harte het zelfvertrouwen van aanstaande ouders. Ook vind ik het heerlijk les te geven en mijn ervaring, kennis en kunde door te geven. Met veel plezier heb ik al veel verloskundigen opgeleid en kraamverzorgenden bijgeschoold. Inmiddels ben ik 24 jaar verloskundige in deze praktijk, mijn tweede generatie "druppelt" langzaam binnen en nog altijd beoefen ik dit vak met liefdevolle passie.

 

 

 

Ilja Geerts

 

In het laatste jaar van mijn opleiding (2017) liep ik stage bij De Moriaen en ik wist meteen dat ik hier graag aan de slag wilde. Al snel na mijn afstuderen was er een plek vrij in de praktijk en werd ik gevraagd om vast in de praktijk te komen werken, daar hoefde ik geen moment over na te denken. Het dorpse, de nuchterheid, het teamgevoel en de bedrijvigheid binnen de praktijk vind ik erg prettig. Al van jongs af aan hielden zwangerschap, geboorte en het ouderschap me bezig. Geen dag is hetzelfde binnen de verloskunde en de onvoorspelbaarheid tijdens mijn dienst vind ik heel uitdagend. Ik vind het leuk om jullie tijdens je zwangerschap te leren kennen, adviezen te geven en vertrouwen te geven in je eigen lichaam en kunnen. Ik vind het belangrijk om jullie op je gemak te stellen; rust en een beetje humor zal hierbij niet ontbreken. Het mooiste aan mijn beroep is het begeleiden van een bevalling, ik vind het een voorrecht dat ik deel mag uitmaken van deze unieke gebeurtenis in jullie leven. Ik ben er graag voor jullie!

 

 

 

Anjo Hoeke

 

Mijn zoon en dochter zijn bij Yvonne en Merlijn geboren en ik voelde mij in de zwangerschappen en tijdens mijn bevallingen erg veilig, gesteund en gehoord.Toen de praktijk in 2002 verhuisde van de Prins Hendrikstraat in Raamsdonksveer naar de Markt in Geertruidenberg en het verloskundige team werd uitgebreid met Ingrid, een derde verloskundige, werd het noodzakelijk dat er een praktijkassistente kwam. Wat was ik blij dat ik deze leuke afwisselende baan aangeboden kreeg. Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk cliënt gebonden en zijn ondersteunend voor de verloskundigen die spreekuur doen. Ook neem ik de telefoon aan, bereid het spreekuur voor en plan de afspraken. Mij zul je waarschijnlijk elke controle zien bij binnenkomst in de wachtkamer. De mooi halfronde balie is mijn domein. Ik doe mijn werk met hart en ziel en geniet ervan jullie buiken te zien groeien, jullie zelfvertrouwen te zien toenemen en aan het eind jullie verlangen om dat mooie mensje in je buik spoedig te mogen verwelkomen. Ik geniet ook van de broertjes en zusjes die meekomen en mijn werkomgeving al fietsend opfleuren, zij kunnen altijd rekenen op een welverdiende kleurplaat als het consult is afgelopen. Ik hoor jullie graag aan de telefoon of zie jullie op de praktijk! Welkom bij DE verloskundigen.

 

 

 

Carla van Nunen

 

In 2007 werd mij gevraagd of ik drie maanden in wilde vallen als praktijkassistente. Ik kende de verloskundigen van De Moriaen van mijn eigen zwangerschappen en bevallingen en wilde graag helpen. Al snel bleek dat er naast de patiënt-gebonden werkzaamheden nog een heleboel andere organisatorische uitdagingen lagen in deze praktijk. Naast de reguliere verloskundige zorg, organiseert De Moriaen ook zwangerschapscursussen, toen het invallen klaar was, ben ik als vanzelf in de planning en organisatie van deze cursussen gerold. Toen in 2008 de praktijk werd uitgebreid met een onderwijsspecialisatie voor kraamverzorgenden heb ik deze mede helpen opzetten. Ik regel inmiddels alles rondom de cursus & trainingen van zowel Moriaen-geboortezorg als de KZNN (KraamZorgNascholingenNederland). In 2015 zijn we begonnen met MoriaenKraamzorg en ook hier draag ik een stevige organisatorische steen aan bij. Ik regel alle personeelszaken rondom MoriaenKraamzorg. Mijn opleiding HEAO bedrijfskunde en mijn werkervaring bij diverse commerciële bedrijven komt hierbij goed van pas. Ik ben dus vooral een drijvende kracht achter de schermen. Mij zul je niet zo vaak zien, maar als je vragen hebt over één van de zwangerschapscursussen, een kraamverzorgendentraining of MoriaenKraamzorg kun je mij aan de telefoon krijgen. Ook beantwoord ik de meeste mail. Ik ben in ieder geval elke maandag en dinsdag aanwezig , de rest van mijn uren werk ik op variabele dagen. Ik ben er trots op bij De Moriaen te werken en de randvoorwaarden van een goede bevalling, namelijk goede educatie, goed getrainde kraamverzorgenden en goed geregelde kraamzorg, voor jullie te mogen scheppen.

Markt 21     4931 BR Geertruidenberg     0162-523349     info@moriaen.nl