nieuwsbrief
aanmelden
cursusdata
contact

Echografie

 

In onze verloskudigenpraktijk hebben wij er voor gekozen zelf geen echo's te maken. Het maken van echo's is een specialistich vakgebied, waar je continue mee bezig moet zijn om bijzonderheden bij de baby te kunnen herkennen. Daar is onze verloskundigenpraktijk te klein voor. We hebben te weining zwangere om deze kennis en kunde te waarborgen. Deze mening deelt heel ons verloskundig samenwerkingsverband. (gynaecologen en verloskundigen die lid zijn van verloskundige cooperatie Breda en omstreken)

 

Wij verwijzen daarom naar echocentrum FOCUS. Zij hebben echografisten in dienst, die doordat ze voor de hele regio echo's maken, heel veel ervaring hebben en de meest geschikte apparatuur.

 

Echoscopisch onderzoek wordt gedaan als er een medische reden voor is. Dan wordt de echo ook vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom echoscopisch onderzoek geadviseerd wordt. In het begin van de zwangerschap om te zien of het hartje klopt (vitaliteitsecho 7-9 weken) of om de exacte duur van de zwangerschap en de uitgerekende datum te bepalen (termijnecho rond 12 weken). Later in de zwangerschap om de groei en/of ligging van het kind en de ligging van de placenta te beoordelen.

 

Daarnaast kun je terecht voor onderzoeken in het kader van prenatale screening. Prenatale screening omvat zowel de combinatietest als de 20-weken echo. zie ook onderzoek

 

Wat als er bijzonderheden tijdens het echo onderzoek worden gezien?

Als er bijzonderheden bij het onderzoek worden gevonden, wordt je hier over geinformeerd. Ook wordt er meteen contact met ons opgenomen en met de gynaecoloog. Dan wordt er, in overleg met jou, gekeken wat de beste volgende stappen zijn. Meestal kun je meteen doorverwezen worden naar een gynaecoloog. Omdat de gynaecologen ook bij FOCUS zitten zijn de lijnen kort en kan er meteen overleg plaats vinden.

 

FEEST echo's

Wanneer je het leuk vindt buiten je medische echo's een echo te laten maken, kun je daarvoor terecht bij een speciaal echoburo. Wij hebben goede contacten met verschillende echografisten in onze regio die van deze echo een feestje kunnen maken. Informeer op het spreekuur naar de mogelijkheden.

 

Markt 21     4931 BR Geertruidenberg     0162-523349     info@moriaen.nl