nieuwsbrief
aanmelden
cursusdata
contact

MoriaenEchografie

 

"echo's bij MoriaenEcho zijn geweldig, je zit als partner op een lekkere stoel naar een geweldig groot scherm te kijken"

 

 

Vitaliteits echo

 

Een vitaliteitsecho is je eerste echo die vroeg in je zwangerschap gemaakt kan worden. Het hoeft niet, het mag. Tot je 12 weken zwanger bent is iedere echo die je laat maken een momentopname. Het kan echter ook geruststelling geven. Die eerste echo wordt op de praktijk gemaakt. Een echo tussen de 7 en 10 zwangerschapsweken zijn meestal vaginale echo's.

 

Geslachtbepalende echo

 

Een betrouwbare geslachtsbepalende echo is tussen de 16 en 19 weken. Ook hier kun je een afspraak voor maken. Ook als je niet in Verloskundigenpraktijk de Moriaen onder controle bent.

 

Opleidingspraktijk voor echografisten

 

Verloskundigenpraktijk de Moriaen is een opleidingspraktijk voor echografisten. Dit betekent dat er voor zwangeren uit de hele regio de mogelijkheid is gedurende haar hele zwangerschap echo's te laten maken. In dertig minuten wordt met veel uitleg aan jou en de student een echo gemaakt. Studenten zullen samen met hun opleider oefenen om naar je baby te kijken, metingen te doen en ook jou uit te leggen wat ze allemaal ziet. 

 

Prijzen:

 

Geslachts echo                                                         € 25,00

 

Alle opleidingsecho's ongeacht de duur van je zwangerschap zijn         € 47,50

 

Het verschil tussen een opleidingsecho en een pretecho is eigenlijk niet groot. De studenten die echo's moeten leren maken kijken met een 'medisch oog' naar je baby en daar ben jij dan getuige van. De echo's worden gemaakt door verloskundigen die de echo-opleiding bij Fontys Hogeschool in Eindhoven volgen en worden daarbij begeleid door een ervaren echografiedocent. De echo duurt een half uur. 

 

Wil je al je echo's vastleggen op een USB-stick dan kun je die voor € 5,00 kopen.

 

Afspraken kun je maken via onze praktijkassistente: tel: 0162-523349 of via mail: info@moriaen.nl

 

 

Medische echo's

 

Alle medische echo's in je zwangerschap worden gemaakt bij echocentrum FOCUS.

Voor medische echo's heb je een verwijzing van ons nodig, de echo wordt dan vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

 

Redenen voor echoscopisch onderzoek kunnen zijn:

- Bloedverlies

- Termijn

- Structureel echografisch onderzoek (20 weken)

- Groei

- Placenta-localisatie

- Ligging

 

 

Wat als er bijzonderheden tijdens het echo onderzoek worden gezien?

Als er bijzonderheden bij het onderzoek worden gevonden, wordt je hier over geinformeerd. Ook wordt er meteen contact met ons opgenomen. Vervolgens wordt er, in overleg met jou, gekeken wat de beste volgende stappen zijn. Meestal kun je meteen doorverwezen worden naar een gynaecoloog. Omdat de gynaecologen ook bij FOCUS zitten zijn de lijnen kort en kan er meteen overleg plaats vinden.

 

 

 

 
 
 
Markt 21     4931 BR Geertruidenberg     0162-523349     info@moriaen.nl