nieuwsbrief
aanmelden
cursusdata
contact

Echografie

 

Opleidingspraktijk voor echografisten

Verloskudigenpraktijk de Moriaen is een opleidingspraktijk voor echografisten. Dit betekent dat er voor zwangeren uit de hele regio de mogelijkheid is gedurende haar hele zwangerschap echo's te laten maken. Voor 25 euro wordt er in dertig minuten met veel uitleg aan jou en de student een echo gemaakt. Ook studenten zullen samen met hun opleider oefenen om naar je baby te kijken, metingen te doen en ook jou uit te leggen wat ze allemaal ziet. Wanneer je naar huis gaat krijg je een USB-stick met leuke plaatjes van je baby mee. Je kunt de praktijk bellen om een afspraak te maken. 

 

Diagnostische echo's

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom echoscopisch onderzoek geadviseerd wordt. In het begin van de zwangerschap om te zien of het hartje klopt (vitaliteitsecho 7-9 weken) of om de exacte duur van de zwangerschap en de uitgerekende datum te bepalen (termijnecho rond 12 weken). Later in de zwangerschap om de groei en/of ligging van het kind en de ligging van de placenta te beoordelen.

Daarnaast kun je terecht voor onderzoeken in het kader van prenatale screening. Prenatale screening omvat zowel de combinatietest als de 20-weken echo. zie ook onderzoek.

 

Echoscopisch onderzoek wordt gedaan als er een medische reden voor is. Dan wordt de echo ook vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

Voor diagnostische echo's in je zwangerschap verwijzen wij naar echocentrum FOCUS.

 

Wat als er bijzonderheden tijdens het echo onderzoek worden gezien?

Als er bijzonderheden bij het onderzoek worden gevonden, wordt je hier over geinformeerd. Ook wordt er meteen contact met ons opgenomen en met de gynaecoloog. Dan wordt er, in overleg met jou, gekeken wat de beste volgende stappen zijn. Meestal kun je meteen doorverwezen worden naar een gynaecoloog. Omdat de gynaecologen ook bij FOCUS zitten zijn de lijnen kort en kan er meteen overleg plaats vinden.

 

 

 

Markt 21     4931 BR Geertruidenberg     0162-523349     info@moriaen.nl