aanmelden
cursusdata
contact

Coaching en extra begeleiding in de zwangerschap

 

 

Arjenne Hoeksema, verloskundige en coach 

 

Voor vrouwen die op zien tegen de bevalling, bang zijn of denken de bevalling niet aan te kunnen hebben we Arjenne Hoeksema gevraagd om bij ons in de praktijk coaching spreekuur te komen doen. Wij denken dat zij heel veel kan bijdragen aan een goed verloop van je zwangerschap, bevalling maar ook in de tijd daarna. Bijvoorbeeld wanneer je bevalling anders is verlopen als verwacht of als het moederschap anders is dan gehoopt of als je niet snapt waar gevoelens vandaan komen die je niet kent van je zelf.

 

Meer redenen kunnen zijn:

 

Je hebt iets vervelends meegemaakt in je leven.

Je hebt een traumatische of langdurige bevalling gehad.

 

Zo’n ervaring kan bepalen hoe je nu naar je bevalling kijkt. Soms zijn vrouwen angstig of onzeker, en stellen zichzelf vragen als:

 

  • Kan ik de pijn wel aan?

  • Zal de verloskundige of gynaecoloog wel goed naar mij luisteren?

  • Is mijn baby wel gezond en wat als dat niet zo is?

  • Ik wil pijnstilling tijdens de bevalling, maar dat heeft toch bijwerkingen? Ik zou het eigenlijk wel graag zonder pijnstilling doen, maar ik zie er zo tegenop!

  • Iedereen bemoeit zich met mijn zwangerschap, ik word zo onzeker van alle adviezen.

  • Ik ben bang voor prikken of naalden, wat nu?

 

Angst is een slechte raadgever. Angst zorgt voor adrenalineproductie, adrenaline helpt je lichaam om te vechten, te vluchten, of te bevriezen. Uitstekend bij reëel gevaar. Maar: adrenaline is een stofje dat je nu net niet kunt gebruiken tijdens je bevalling! Het remt de productie van hormonen die de weeën op gang brengen, zoals oxytocine. Het goede nieuws is, dat je zelf iets kunt doen. Als je bovenstaande angsten of zorgen over je bevalling herkent, bespreek ze dan. Je kunt ervoor kiezen om extra gesprekken te voeren met Arjenne Hoeksema. Arjenne heeft ruime ervaring, zowel als verloskundige als coach. Ze helpt je om inzicht te verkrijgen in je eigen emoties. Je werkt aan je zelfvertrouwen en aan je geloof in eigen kunnen. Je leert om keuzes te maken waar je je goed bij voelt. Je leert los te laten en te vertrouwen, maar daarbij je eigen grenzen te respecteren. Omdat Arjenne ook verloskundige is, kan ze al je medische vragen over bevallen beantwoorden. Een gesprek met uitleg over de bevalling, eventueel samen met je partner vormt vaak de afsluiting van dit kortdurende traject. Meestal bestaat zo’n traject uit 4-5 gesprekken. Per gesprek betaal je 50 euro. Informeer bij je zorgverzekeraar. Vaak kunnen deze kosten vergoed worden. Mail vrijblijvend je coachvraag naar: arjennehoeksema@hotmail.com Je kunt ook bellen: 06-24255310.

 

Voor algemene informatie over coaching kijk op: Coaching Collectief Amethist Tot slot nog wat leestips: “Als bevallen spannend is”, van Lilian Wirken en: “Perfecte moeders bestaan niet”, van Diana Koster

 

Arjenne komt regelmatig spreekuur doen in onze verloskundige praktijk. Wil je daar gebruik van maken dan kun je haar mailen.

 

 

 

Markt 21     4931 BR Geertruidenberg     0162-523349     info@moriaen.nl